Kitap Yayınlama

yazar:

kategori:

Kitap Yayınlama İçin Öneriler:

1- Çok Şey Beklemeyin. Ama Umut Etmeyi Bırakmayın.

Kitabınızı “en iyi eser” olarak düşünmek caziptir. Yayınlanması yıllar süren kitapları duymaya alışkınız. Tüm zamanların yazmaya harcandığını varsayıyoruz, ancak bunun çoğu geleneksel yayınevleri çok sık karşılaşıyor.

2- Kitabın seni öldürmek zorunda değil. 

Bazı insanlar bir kitap yazacaksanız, çok sık başarısız olacağınız söyler. Bunu söyleyen insanlar genellikle bir şekilde geleneksel olarak yayınlanan kitaplar dışında kitap okumamıştır. Kitap yayıncılığını etik görmek en iyisidir – eğer daha az kişi ilk kitaplarını yazarsa, yayıncılık kısır kalır. Yeni yazarlar yayıncılığa renk katarlar.

“İlk kitabımı yazmak sefil bir süreçti. İkinci kitabımı yazmak eğlenceliydi. İkinci kitabım ilk kitabımdan daha iyi çıktı.” der bir yazar.

3- Bir kitap bir kitap değildir. 

Bir kitabın ne olduğu hakkında eski fikirler var. Sadece bayatlamış olan fikirlerdir, çünkü çok azı bugünün dünyasında bir “kitabın” ne olduğunu sorguladı. Bir kitap bir kitap değildir. Kitaplar yeniden keşfediliyor.

4- Bir kitabın belirli bir uzunlukta olması gerekmez. 

Bugün birçok kitabın iki yüz sayfa olması bir rastlantı değildir. Ancak bugünlerde kitapçı raflarında çok fazla kitap satılmamaktadır. Kitabınızın uzunluğu ne olursa olsun, Amazon’da Savaş ve Barış ile aynı yeri edinir. Bir kitabın belirli bir uzunlukta olması gerekmez.

5- Bir kitap kısa ve konuya kısa olabilir. 

Eskiden gelişen bir “broşür” pazarı vardı. Broşürler İngiliz, Fransız ve Amerikan Devrimlerini besledi. Sadece fikirlerin yayılmasına yardım etmekle kalmadı, aynı zamanda yazarları için para kazandı. Blogların yeni broşür olması gerekiyordu. Bazı açılardan bloglar yeni broşürdür, ancak blog çalıştırma ekonomisi berbattır. Nasıl Kitap Yazılır , ücretsiz kitap yaynlamak. Kısa ve önemli olan bir kitabı yayınlayabilir ve bunun için para alabilirsiniz.

6- Her kitap bir öğrenme deneyimidir. 

Bir kitabı yayınlamadan önce bilmediğin çok şey var ve bilmediğin bir şey bilmiyorsun. Bir sürü kitap yayınlamak, her seferinde biraz daha fazla öğrenmek mümkündür.

7- Kindle sana aslan payını verecek. 

Kitabınızın ekitap olarak yayınlayarak ekstra kazanç elde edebilirsiniz. Yalnızca Kindle satışları , İngilizce e-kitap pazarının% 82’sini oluşturuyor. Kindle dışında bir formatta yayın yapmak ve diğer dağıtıcılarda yayınlamak çok daha kolay.

8- Tüm biçimleri bir kerede başlatmak zorunda değilsiniz. 

Geleneksel yayıncılık, her formatı bir kerede başlatmak için kaynaklara sahiptir: örneğin ebook, ciltsiz kitap ve sesli kitap. İlk kitabınız için çok fazladan iş var. Bunun yerine, bir defada bir tane yapabilirsiniz. Kitabı yayınlamak ile başlayın. Bundan birkaç ay sonra sesli kitabı yayınlayın.

9- Kindle kitabı sadece bir HTML belgesidir. 

Teknik olarak, bir Kindle kitabı bir blog gönderisinden farklı değil. Biçimlendirme için bazı CSS ile biraz HTML. Kindle kitabı yayınlamak için HTML’yi bilmeniz gerekmez, ancak yaparsanız bir avantaja sahip olursunuz.

10- Kindle ücretli bir web tarayıcısıdır. 

Pek çok insan internette okumuyor. Tıklama yemi, popovers ve sinir bozucu reklamlarla dolu. Bunun yerine, Kindle’larından satın aldıkları kitapları okurlar. Veya Kindle Unlimited’e üye oluyorlar, böylece birçok kitabı ücretsiz olarak okuyabiliyorlar. Amazon onların arama motorudur.  İnsanlar bu kitap için 2,99 dolar ödüyorlar, çünkü Amazon’da bir yardım dokümanı ararken buldukları şey bu. Tamam, biraz sinsi, ama size çok önemli bir fikir gösteriyor: Kindle ücretli bir web tarayıcısı. Okurlar harika bir okuma deneyimi yaşarlar, yazarlar işlerinden para alırlar.

11- Bir blog yayınını yayınlayabildiğiniz kadar kolay bir kitap yayınlayabilirsiniz. 

Bir HTML belgesinin nasıl oluşturulduğunu anladığınızda, kendinize bir kitap edinirsiniz! ( Sigil gibi ücretsiz bir program veya Vellum gibi daha sofistike bir şey kullanabilirsiniz .) Yayınlanması sadece birkaç dakika sürüyor ve Amazon’da saatler içinde satışa sunulacak.

12- İstediğiniz ad altında yayınlayabilirsiniz.

Kitabınızı yayınladığınızda, istediğiniz ismi “yazar” alanına yazabilirsiniz. Takma adla yayıncılık yapabilirsiniz.

13- İlk kitabınızı bugün yayınlayabilirsiniz. 

Bir kitabı yayınlamayı erteliyorsanız, kelimenin tam anlamıyla her şeye 500 kelime yazın, Amazon’un Kindle Direct Publishing’e gidin ve tamamlanmış bir adla yayınlayın. Sadece süreçten geçerek çok şey öğreneceksiniz.

14- Kitabınızın bir karton kapaklı baskısını  yayınlayabilirsiniz. 

Kitabınızın bir ciltsiz basımını yayınlamanın maliyeti yayıncılara bağlıdır. Ingram Spark ile KDP, Createspace’de yapabilir, hatta dünyanın dört bir yanındaki kitapçılara doğrudan satış yapabilirsiniz.

15- E-kitabınız Amazon’a özelse, yalnızca Kindle Sınırsız’da olabilirsiniz.

Kindle Unlimited, kitaplar için Netflix gibidir. Yazar olarak, kitaplarınızı okuduğunuz sayfa sayısına göre ödeme alırsınız. Harika bir telif hakkı değil, ama bazı türlerde – romantizm, bilim kurgu ya da erotika gibi – KU’da bir ton okur var ve bazıları tonlarca kitap okuyor. Program, programa kayıt olmak için, e-kitabınız yalnızca Amazon’da olabilir.

16- Amazon elinizi fiyatlandırmaya zorlar. 

Kitabınızı Amazon’da ücretsiz olarak listeleyemezsiniz – perma içermeyen bir kitap yapmanın oldukça karmaşık bir yolu olsa da, Kindle Unlimited, kitabınızı sınırlı bir süre için ücretsiz olarak sunmanıza olanak tanır. Minimum fiyat 99 ¢. Satışların% 35’ini 2.98 dolara kadar tutuyorsunuz. Satışların% 70’ini 2.99 ila 9.99 $ arasında tutuyorsunuz. 9.99 doların üstünde bir fiyat alırsanız, telif hakkı oranı% 35’e düştüğünden, kitabınızı bundan daha yüksek fiyatlandırmanın anlamı yoktur (nadir istisnalar vardır). Bu nedenle 99 at fiyatında çok sayıda kitap ve 2.99 $ fiyatında çok sayıda kitap göreceksiniz. Onlar müşteri için mümkün olan en düşük fiyattır, bu yüzden verilen lisans oranı için en iyi fiyattır.

17- Amazon çok güçleniyor. Bir e-posta listesi oluşturun. 

Kindle’da milyonlarca aktif okuyucu yayınlayabilmeniz şaşırtıcı. Ancak Amazon pazar payını kazandıkça, yazarlara olan ilgisini daraltıyorlar. KU’da olmak için fiyatlandırma koşullarını ve münhasırlık şartlarını görüyorsunuz. Yazarların, piyasadaki gücü korumak için ellerinden geleni yapmaları gerekir. Tüm yazarlar, doğrudan en büyük hayranlarına satış yapabilmeleri için bir e-posta listesi oluşturmalıdır. Birçok e-posta pazarlama platformu  yazarlar için en iyi e-posta hizmeti.

18- Kategoriler veya türler önemlidir. 

Kategorize edilemeyen bir kitap yazmaya çalışmak cazip geliyor, ancak başarısızlık için kendinizi hazırlamış olacaksınız. Her kitap türü, o türden kitap satın alan ve okuyan bir müşteri pazarına zaten sahiptir. Kitabınızı yazmadan önce, hangi kategorilerin kitabınızla alakalı olduğunu görmek için Amazon’daki çeşitli kategorilere göz atarak biraz zaman geçirin.

19- Yazmadan önce kitabınızın satış potansiyelini öğrenin. 

Kategorilere göz atarken, o kategorideki gelir potansiyeli hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bu kategorideki en iyi kitaba gidin ve Amazon’da genel olarak nasıl sıralandığını görün. Ardından, kaç kopya sattığını tahmin etmek için bir satış sırası hesaplayıcısı kullanabilirsiniz. Aynı kategorideki yüzüncü sıradaki kitapla da aynısını yapın ve şimdi o kategorideki satış hacmi hakkında bir fikriniz var.

20- Kitaplar anahtar kelimelerle veya ağızdan ağıza satılır. 

Sen kolektif bilinç (yayılır bir fikir icat etmek deneyebilirsiniz:  Eski strateji en geniş pazar potansiyeline sahiptir, ancak yapılması daha zordur. İkinci stratejiyle daha az miktarda kitap satmak daha kolaydır, ancak bir ton kitap satmak daha zordur. Stratejinizi seçin veya karıştırın.

21- Başlığında ve altyazında en fazla 200 karakter kullanabilirsiniz.

Amazon bir arama motorudur ve alıcılar bir konuda kitap arıyorlar. Başlığınızdaki veya altyazınızdaki her kelime, bir okuyucunun kitabınızı bulmasına yardımcı olma fırsatıdır. Belirli bir sorunu çözmeye çalışıyorsanız, devam edin ve olabildiğince 200 karakterden birini kullanın,

Nasıl Kitap Yazılır: 

22- Kitabınızla ilişkili yedi anahtar kelimeye sahip olabilirsiniz. 

Kitabınızın başlığı ve altyazısının yanı sıra, arka uç anahtar kelimeleriniz de kitabınızın Amazon SEO’sunu etkiler. Kitabınız için yedi anahtar kelime öbeğini ilişkilendirebilirsiniz. Kitabınızla alakalı, bazı kopyaları satacak kadar hacimli ve rekabet etmesi zor olacak kadar fazla hacmine sahip olmayan anahtar sözcükler istiyorsunuz.

23- On kategoriye kadar sahip olabilir veya kitabınızla ilişkili yollara göz atabilirsiniz. 

Kitabınızı KDP’de yayınladığınızda, yalnızca iki göz atma yolu seçmenize izin veriyorlar (ana kategoriler). Size söylemedikleri şey, on taneye kadar seçim yapabileceğinizdir! On ilgili kategori seçin, KDP desteğine başvurun, onlar da ayarlayacaktır. Bu, daha fazla okuyucunun kitabınızı bulmasına yardımcı olur. Kategoriler Kindle ve basılı kitaplar için farklıdır, bu yüzden bir ciltsiz varsa, bu baskı için ayrı ayrı yapmanız gerekir.

24- Çok satan bir satıcıya sahip olmak kolaydır. 

Kitabınız için en fazla on kategori seçebildiğiniz ve bazı kategoriler o kadar rekabetçi olmadığı için, en çok satanlara sahip olmak oldukça kolaydır. Bu, daha fazla satış çeken kitabınızın yanına “en çok satan” etiketini koyar. Aynı zamanda sizi en çok satan yazar yapar.

Hiç şüphe yok ki, kitaplar yayınlamak ve pazarlamak hakkında daha çok şey için başvurunuz.

Kendi yolunuzdan çıkarsanız ve kitapları mevcut pazar ve teknolojiyle yeniden düşünürseniz, her gün daha fazla öğrenerek bugün yayın yapmaya başlayabilirsiniz.

Kitap Yayınlama,

Kitap Yayınlamak için yapılması gerekenler

Kitap Yayınlama
Kitap Basım Başvurusu için:
Tolga Erman5512049520tolgaerman1@hotmail.com

Kitap Yayınlama

Kitap Yayınlama


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir